Sun, Apr 24

|

ZOOM

HALTalk beszélgetés Bereményi Gézával

Registration is closed
See other events
HALTalk beszélgetés Bereményi Gézával

Time & Location

Apr 24, 4:00 PM EDT

ZOOM

About the Event

Magyar nyelvű HALTalk Bereményi Gézával

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas magyar író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező. 2020-tól a Digitális Irodalmi Akadémia tagja.

Bereményi Géza sokműfajú életművének minden darabja az egyéni és közösségi történelem megismerhetőségének és művészi ábrázolhatóságának lehetőségeit kutatja. A dalszövegektől a filmekig és regényekig minden műve az autofikció eszközeivel él, vagyis valós életrajzi, történelmi, közéleti eseményeket és adatokat kitalált elemekkel vegyít. Bereményi alkotásai így sajátos magánvilágot hoznak létre, amelynek határai nem esnek egybe az egyes művészeti ágak határaival. Ez a világ állandó átjárást biztosít a szereplőknek, cselekményelemeknek, motívumoknak és szövegegységeknek a különböző műfajok között.

Bereményi pályáját lassú váltások, hosszú kihagyások és sikeres újrakezdések jellemzik. Emiatt munkásságának adott időszakokban más és más szelete látszik fontosabbnak. Az életmű egészének összefüggéseiben ugyanakkor egyenrangú a prózaírói, a drámaírói, dalszövegírói és a filmes alkotások jelentősége; mindegyikben magas színvonalú és maradandó műveket hozott létre.

Az író részletes önéletrajza ITT található.

*******

Next in our series of literary events – HALTalk with Géza Bereményi

Join us on April 24th for our next Hungarian HALTalk with highly acclaimed author, songwriter, screenwriter, and director Géza Bereményi. Throughout his career as a writer, Bereményi has delighted readers with works in a number of different genres, his latest novel, Magyar Copperfield winning – among others – the Libri Literary Award of 2021. Besides the most significant themes and inspirations for his writing, we will also talk about his passion for directing and screenwriting, and how these different mediums and styles can be incorporated.

More on Géza Bereményi. The event will be in Hungarian!

Share This Event