top of page

Sun, Mar 06

|

Zoom

HALTalk with Krisztina Tóth (Hungarian event)

Registration is closed
See other events
HALTalk with Krisztina Tóth (Hungarian event)
HALTalk with Krisztina Tóth (Hungarian event)

Time & Location

Mar 06, 2022, 4:00 PM EST

Zoom

About the Event

HALTalk events made possible by the Bethlen Gábor Foundation.

A tavaszi sorozatunkban a mai, magyar kortárs irodalomat szeretnénk közelebb hozni! Márciusban egy  sokoldalú író, költővel beszélgetünk többek között gyermekirodalomról, valamint az utóbbi években megjelent  versesköteteiről és prózai műveiről: Bálnadal, Világadapter, Párducpompa,  Pillanatragasztó

Tóth Krisztina az egyik legismertebb és legolvasottabb magyar szerző, munkáját számos irodalmi díjjal ismerték el. Verset, prózát, színpadi műveket és gyerekkönyveket egyaránt ír.

1967-ban született. Szobrászatot, majd irodalmat tanult, egyetemi évei alatt két évet Párizsban töltött.  Budapesten él. Francia költészetet fordít, kreatív írást tanít. Tíz verseskötete és nyolc prózakötete jelent meg. Műveit több mint tizenöt nyelvre fordították, regényei és novellái olvashatóak többek között német, francia, lengyel, finn, svéd cseh és spanyol nyelven is.

A gyerekirodalomban szokatlan témájú, humoros hangvételű, a tabutémákat könnyedén feldolgozó műveivel hívta fel magára a figyelmet. Az Anyát megoperálták című könyve kisiskolásoknak mondja el, mi is az a daganatos betegség, az Orrfújós mese főszereplője pedig két fika, akik egy orr jobb és bal oldalában laknak. A lány, aki nem beszélt című meséjét saját lányának örökbefogadás-története ihlette.

Legutóbb Világadapter címmel jelent meg verseskötete. A Reptéri nyúl című interjúkötetben Horváth Csaba irodalomtörténésznek mesél pályafutásáról, a művek keletkezési körülményeiről.

Share This Event

Event Info: Events
bottom of page